Målret til mobil.

Mere end 90% ser kun deres sociale profiler via smartphones. Det er derfor væsentligt at huske på, når du sidder ved din store computer skærm og laver lækre billeder med mange detaljer og tekst. Tænk altid mobil frem for computer, når det handler om visuelt content til sociale medier.

Facebook profilfoto

Det optimale profilfoto skal være enkelt med så få detaljer som muligt og kontinuerligt. Det er vigtigt at bruge tid på at finde det rigtige profilfoto og bevare det. Det er dette foto, dine følgere skal kunne genkende din virksomhed på i deres newsfeed. Hver gang du laver en opdatering.

Man skal kunne afkode afsenderen i løbet af et splitsekund. Billedet skal selv i et meget lille format fremstå tydeligt. Navnet på din virksomhedsside står altid ved siden af, så brug et genkendeligt symbol som profilfoto fremfor et langt firmanavn, som ingen alligevel kan læse.

FAKTA: Profilfotoet laves kvadratisk men vises i en cirkel.

Facebook coverfoto

Et coverfotos vigtigste funktion er, at få folk til at ”synes godt om” din side, så du får muligheden for at kommunikere til dine følgere fremover.

Langt de fleste følgere kommer nemlig kun ind på virksomhedens side én gang – den dag, de klikker på ”synes godt om” knappen – resten foregår i newsfeed.

Coverfotos kan være statiske og afspejle, hvad din virksomhed står for. Værdier, produkter eller ydelser. Et indbydende billede, der opfordrer én til at følge siden.

Men her har du også en mulighed for at lege med pladsen til at promovere nye produkter, nye tiltag, kampagner m.m. Når du skifter coverfoto, vises det som en aktivitet i følgeres newsfeed. Det er en oplagt mulighed for at skabe mere opmærksomhed omkring sin side.

FAKTA: Coverfotoet vises i 820 x 312 px på computer og i 640 x 360 px på mobil. Se oversigt fra Snappa nedenfor:

Hjælp til fotostørrelser

Da anbefalingerne til fotostørrelser og formater har det med at ændre sig over tid, får du her links til Meta Business’ hjælpesider:

Profilbillede og coverbillededimensioner for sider

Anbefalede minimumskrav til et billedes pixelstørrelse på tværs af placeringer

Anbefalede billedformater på tværs af placeringer

Få hjælp til din markedsføring på sociale medier

Find mere information om